Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Schoolkosten

Voor de middelbare school moeten jij en je kind zelf een deel van de schoolkosten betalen. Als je kind lesgeld of collegegeld moet betalen, kan het studiefinanciering krijgen. Soms kun je ook bepaalde tegemoetkomingen of een aanvullende beurs krijgen.

Schoolkosten en tegemoetkomingen

Schoolboeken zijn gratis. Maar schoolspullen, zoals een computer, schoolreis en excursies moet je zelf betalen. De meeste scholen vragen ook een ouderbijdrage. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn er verschillende tegemoetkomingen in schoolkosten mogelijk.

Kijk voor meer informatie over tegemoetkomingen op Nibud.nl.

Studiefinanciering

Als je kind een mbo, hbo of wo-opleiding gaat volgen, kun je studiefinanciering aanvragen. Als je kind recht heeft op studiefinanciering, krijgt het ook het studentenreisproduct. Hiermee kan je kind gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie over studiefinanciering en het studentenreisproduct op DUO.nl.

Aanvullende beurs

Soms kunnen studenten, naast studiefinanciering, een aanvullende beurs krijgen. Dit hangt af van het inkomen van de ouders. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.nl.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal