Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Wat doen wij

Het Centrum voor Jeugd en Gezin luistert, biedt advies en ondersteuning aan ouders, opvoeders, kinderen en jongeren.

We maken het graag zo makkelijk mogelijk voor je om je vraag te stellen en zijn daarom regelmatig aanwezig op plaatsen waar je als ouder toch al komt. Bijvoorbeeld op school, bij de huisarts, het consultatiebureau of bij het Sociaal Wijkteam. Ook als je geen ouder bent, maar een kennis, de buren, vrienden of familie, kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen voor advies.

Waar kunnen we je mee helpen?

  • We geven informatie en advies over opgroeien, ouderschap en opvoeden. Dat kan via een voorlichtingsavond op school of in het buurtcentrum, maar ook alleen voor jou.
  • Wanneer het niet lekker loopt in je gezin, spelen er vaak meerdere zaken tegelijk. We coachen jullie gezin en maken samen een plan om weer verder te kunnen.
  • We ondersteunen en coachen ook jongeren tot 23 jaar, de jongerencoaches weten precies wat er speelt op deze leeftijd.
  • We begeleiden je naar passende hulp. Dat kan lichte en voor iedereen toegankelijke hulp zijn, maar ook gespecialiseerde jeugdhulp waarvoor een verwijzing nodig is.
  • We organiseren cursussen voor kinderen en jongeren. Ook andere organisaties bieden workshops of cursussen aan. Dit aanbod uit de regio zetten we zo goed mogelijk op een rij. Neem maar een kijkje op samen(opgroeien).nu.

Workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina: www.samenopgroeien.nu

bekijk het cursusaanbod

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal