Kennemerland

Gezinscoaching

‘Het krijgen van een kind, is het mooiste dat mij ooit is overkomen of mijn gezin is het meest kostbaar in mijn leven.’ Herkenbaar? Maar wat als het nu net even minder gaat?

Als je kind niet lekker in z’n vel zit, je steeds in discussies belandt met je partner over de opvoeding of als je kind moeite heeft met de scheiding? Wat doe je dan? De meeste ouders vragen als eerste advies aan familie of vrienden. Mensen die dichtbij je staan en jou en je kind goed kennen, maar je kunt je vraag ook aan ons stellen.

"Achter je kind blijven staan, is zò belangrijk!"

“Ik wist dat het niet zo lekker met mijn dochter ging. Ze had verdriet om haar vader en op school werd ze gepest. Toen ze 9 jaar was, vonden we brieven dat ze het echt niet meer zag zitten… Alle alarmbellen gingen af! Al snel bleek dat niet alleen mijn dochter hulp nodig had, maar ook de rest van het gezin om met deze stressvolle situatie om te gaan. Ik had mijn gevoel volledig uitgeschakeld en functioneerde op de automatische piloot. Op elk signaal was ik alert en dat vergt heel veel energie. Mijn dochter kon haar gevoelens met de coach bespreken en mij gaf ze praktische opdrachten mee om de dag door te komen. Op school liep ik tegen muren op van onbegrip. Het heeft mij gesterkt om samen met de coach deze gesprekken aan te gaan. Nu gaat het gelukkig beter. Je moet als ouder echt sterk zijn en achter je kind blijven staan, dat is het allerbelangrijkste!”

Samen gaan we op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw situatie past. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden. Wij geven je advies, maar jij bepaalt zelf welke stappen je wilt nemen.

Waarmee kunnen we je helpen?

Vragen over de opvoeding die horen erbij. Maar wanneer het niet lekker loopt in je gezin, spelen er vaak meer dingen mee: niet alleen de opvoeding, maar ook je relatie, werk of je woning. Samen maken we een plan. We kijken wat er goed gaat in je gezin en waar je ondersteuning bij kunt gebruiken én wie je daarbij kan helpen. Zodat je straks weer op eigen benen verder kunt!

Workshops & trainingen

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje op de pagina: www.samenopgroeien.nu

bekijk het cursusaanbod

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal