Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Bescherming en blessures

Bij sporten bestaat er altijd een kans op blessures of ongelukken.

Bescherming

Als je kind aan hockey, voetbal of een andere sport deelneemt waar je een klap kunt oplopen, is het altijd verstandig om goede bescherming en de juiste kleding te kopen. Koop voor je kind altijd spullen in de juiste maat. Je kunt je in de winkel laten voorlichten over kleding, schoenen en beschermingsmaterialen.

Begeleiding

Een goede begeleiding bij het sporten is heel belangrijk. Bij een groepssport is die begeleiding er meestal wel, maar ook bij bijvoorbeeld fitnessoefeningen is een goede begeleiding nodig. Dat kan blessures voorkomen. Onderdeel van een goede begeleiding zijn een warming-up voor het sporten en een cooling-down na het sporten.

Blessures

Een blessure kan op jonge leeftijd blijvende schade aanrichten. Als je kind een blessure heeft opgelopen, gaat dit vaak gepaard met een zwelling. Eerst moet de zwelling gekoeld worden, vervolgens moet er een drukverband aangelegd worden en daarna is het belangrijk dat je kind rust neemt. Als de zwelling niet afneemt, kun je het best met je kind naar de huisarts gaan.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal