Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Homo-ouders

Als je een relatie hebt met iemand van hetzelfde geslacht vraag je je misschien af wat dit voor invloed heeft op je kind.

Ontwikkeling kinderen van homoseksuele ouders

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien bij homoseksuele ouders zich hetzelfde ontwikkelen als kinderen die met een vader en een moeder opgroeien. Ze doen het even goed op school en hebben niet meer kans op problemen dan andere kinderen.

Ook blijkt dat relaties met leeftijdsgenoten en de eigenwaarde van je kind hetzelfde ontwikkelen als dat van andere kinderen.

Kind van homo-ouders

Toch heeft je kind een andere gezinssituatie dan andere kinderen. Doordat het gewend is om twee vaders of twee moeders te hebben, heeft je kind minder vaak vooroordelen over anderen. Het kijkt minder snel neer op iemand die anders is.

Ook maken kinderen van homo-ouders zich minder snel zorgen over de eigen geaardheid. Als zij verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, zijn ze daar minder angstig en negatief over dan andere kinderen. Kinderen van homo-ouders hebben overigens geen grotere kans om verliefd te worden op iemand van hetzelfde geslacht, zo blijkt uit onderzoek.

Praten met je kind

Ongeveer de helft van de kinderen krijgt te maken met vooroordelen van anderen. Dit leidt niet altijd tot pesten, maar het maakt ze daar wel kwetsbaar voor. Je kunt ze helpen door de weerbaarheid te vergroten. Praat met je kind. Laat het weten dat het altijd bij je terecht kan met vragen en problemen.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal