MPower!

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich thuis in het gezin, op school en in hun vrije tijd. Soms vindt een kind het lastig om voor zichzelf op te komen, om vrienden te maken of om gewoon te laten zien wie hij is.

Er zijn veel verschillende cursussen en trainingen waar zij zelf aan mee kunnen doen. In Haarlem, Zandvoort en Bloemendaal organiseren we een deel daarvan onder de naam 'MPower!'. Dit zijn door de gemeente gesubsidieerde activiteiten om bijvoorbeeld kinderen weerbaarder of sociaal vaardiger te maken. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers. Lijkt dit je interessant? Neem dan contact op met de school of de CJG-coach die aan de school verbonden is of meld je rechtstreeks aan. 

 

Woon je in Heemskerk, Velsen of Beverwijk?

Ook daar biedt de gemeente kinderen en jongeren allerlei mogelijkheden om aan cursussen deel te nemen. Wil je hier meer van weten, neem dan contact op met het Informatie- en Adviesteam.

Inschrijven

De cursussen en trainingen van MPower! hebben een beperkt aantal plaatsen. Je kunt het overzicht en het inschrijfformulier vinden op www.samenopgroeien.nu. Natuurlijk ontvang je een bevestiging van je aanmelding en vlak voor de start van de training zal de trainer contact met je opnemen om kennis te maken en vragen over de training te beantwoorden.

Het kan voorkomen dat een training vol is. Neem dan altijd contact met ons op, dan kunnen we kijken welke andere mogelijkheden er zijn. Je kunt dat doen via het Informatie- en Adviesteam of via de CJG-coach op de school van je kind. Voor meer informatie kun je ons ook mailen via: mpower@cjgkennemerland.nl.

Wat verwachten wij?

Van de deelnemers verwachten we dat zij actief aan de training meedoen. Het gaat om een klein aantal, gesubsidieerde plaatsen, waar we goed gebruik van willen maken! Van jou als ouder verwachten we dat je je kind steunt en dat je aanwezig bent bij bijeenkomsten voor ouders. Het is ook goed om school te vertellen dat je kind de training volgt en wat hij of zij daar leert. Dat helpt je kind om het geleerde in de praktijk te blijven brengen, ook na afloop van de training.