Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Veilig zwanger

Gezond leven is belangrijk voor jou én voor je baby. Wat mag je wel? Wat kun je beter niet doen?

Let goed op je gezondheid

Als je zwanger bent, is het goed om extra voorzichtig te zijn met je gezondheid. Dit betekent dat je moet letten op wat je eet, maar bijvoorbeeld ook op hoe lang je in de zon zit, of je op je werk te maken hebt met schadelijke stoffen en of je in contact komt met bijvoorbeeld röntgenstraling.

Genotmiddelen

Roken, drank en drugs zijn genotmiddelen die schadelijk zijn voor je eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van je ongeboren kind. Daarom is het beter om niets van deze middelen te gebruiken tijdens je zwangerschap. Ook meeroken is schadelijk.

Ziekten

Er zijn veel infectieziekten die je kunt krijgen en die schadelijk zijn voor de gezondheid van je ongeboren kind, bijvoorbeeld rodehond. Sommige van deze ziekten lijken onschuldig, maar kunnen grote gevolgen hebben.

Medicijnen

Ziekten zijn soms gemakkelijk te bestrijden met medicijnen, maar als je zwanger bent, kun je lang niet alle medicijnen gebruiken. Vaak zijn er negatieve bijwerkingen waardoor de gezondheid van je ongeboren kind in gevaar komt.

Kijk ook eens bij:

Waarzitwatin.nl – zwanger

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal