Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Geen zin in seks

Tijdens je zwangerschap verandert niet alleen je lichaam, maar ook hoe je je voelt. Dat is logisch, want de hormonen gieren door je lijf. Voor je partner is dit natuurlijk ook even wennen.

De zin in seks verandert

De ene vrouw heeft tijdens haar zwangerschap minder zin in seks dan daarvoor, de andere juist meer. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Het is namelijk heel normaal dat de zin in seks verandert, zowel bij jou als bij je partner.

Misschien heb je minder zin

De eerste weken hebben de meeste vrouwen minder zin in seks omdat ze misselijk of moe zijn. Dit is volkomen begrijpelijk. Als je partner hiernaar vraagt, is het belangrijk dat je dit uitlegt. Wanneer de misselijkheid over is en je minder moe bent, krijg je vaak weer meer zin in seks.

Misschien heeft je partner minder zin

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je partner minder zin heeft in seks. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Jij verandert lichamelijk. Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat je zwanger bent. Het kan zijn dat je partner daar zo van onder de indruk is, dat hij het minder fijn vindt om te vrijen. Misschien is hij ook bang om de baby pijn te doen tijdens het vrijen.

Toon begrip

De manier waarop jullie omgaan met deze veranderende behoefte aan seks, is belangrijk voor jullie relatie. Probeer geduld te hebben met elkaar. Praat er eventueel over en gun elkaar de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal