Jongerencoaching

Volwassen worden... leuk?! Je mag lekker veel zelf bepalen, maar je krijgt ook steeds meer verantwoordelijkheden.

Je moet van alles; gezellige vrienden hebben, zorgen dat er geld binnenkomt, het liefst nog een studie afronden, ziektekosten betalen en je ouders kunnen ook nog moeilijk doen over van alles. Je wilt het graag anders, maar waar moet je beginnen? Misschien wel bij een jongerencoach? Als je tussen de 15 en 23 jaar bent, helpen ze je om je dagelijkse leven weer op de rails te krijgen of zijn ze er gewoon voor je wanneer je je verhaal kwijt wilt.

"Ik kon eindelijk op iemand rekenen"

- anoniem -
"Ik kon eindelijk op iemand rekenen"

Drie jaar geleden was ik ten einde raad. Elke poging om mijn leventje weer op orde te krijgen, ging mis. Ik had geen geld, geen huis en het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd. Ik wist niet wat ik kon verwachten van een CJG-coach, maar ik had wel gelijk goed contact. Ze gaf mij het gevoel dat ik op haar kon rekenen en samen hebben we een plan uitgestippeld. Ze ging bijvoorbeeld mee naar verschillende instanties. Ik heb mijn woordje echt wel klaar, maar ik kan ook ontploffen. En dat schiet natuurlijk niet op. Ze hebben mij goed geholpen hoe ik met mijn ‘korte lontje’ om kan gaan. Naast mijn problemen was er gelukkig ook tijd om over ‘normale’ dingen te praten en hebben we ook echt gelachen! Nu ik een eigen plekje heb, gaat het een stuk beter. Ik regel het nu weer zelf, maar ik kan haar altijd bellen. En dat stelt me gerust’.

 

Is het voor jou een drempel om hulp in te schakelen? Dat snappen we ook, je bent zeker niet de enige. Weet dat we jouw situatie serieus nemen en samen gaan kijken wat voor jou werkt.

Waar helpen we mee?

Een simpel antwoord... waar jij mee zit. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn:

  • Zorgen dat je weer lekker in je vel komt te zitten.
  • Het vinden van een nieuw huis of tijdelijk onderdak.
  • Het herstellen van contact met je ouders, familie of vrienden.
  • Hoe om te gaan met je geld om van je schulden af te komen.
  • Het maken van keuzes.
  • Het zoeken naar een leuke studie of (bij)baan

Word jij binnenkort 18 of ben je het al?

Toekomstplan

Wil jij weten wat je allemaal moet regelen? Begin dan nu met je eigen Toekomstplan! In dit plan hebben we op een rij gezet wat je geregeld moeten hebben wanneer je 18 jaar bent. Er staan ook andere handige tips over school en studie, inkomen, werk, wonen en vrije tijd. Je kan zelf kiezen met welke onderwerpen je aan de slag gaat en welke je overslaat. Wil je ook starten? Meld je dan aan op de website

Hulp bij je plan

Het kan best lastig zijn om in je eentje een 'Toekomstplan' te maken. Best handig om iemand uit te kiezen die je hierbij kan helpen. Dat kan een familielid zijn, een vriend, een JIM (Jouw Ingebrachte Mentor) of bijvoorbeeld een jongerencoach. Je kan deze persoon via het Toekomstplan uitnodigen om mee te kijken bij jouw plan. Zodra je dit gedaan hebt, wordt deze persoon gekoppeld aan je plan.

Agenda

Er zijn veel verschillende trainingen en cursussen die je kunt volgen op het gebied van opvoeden en opgroeien. We maken het graag makkelijk voor jou om te kiezen en zetten het aanbod in deze regio op een rijtje.