Kennemerland

NewFuture

 

Geld… je kunt er bijna niet genoeg van hebben, maar tekort helaas wel. Er zijn ook zoveel verleidingen! Natuurlijk wil je de allernieuwste smartphone, maar daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan.

Online word je platgegooid met allerlei aanbiedingen. Alsof je daar geld voor hebt. Als je al je verplichte kosten, zoals abonnementen, je zorgpremie en de kosten voor je huis hebt betaald, blijft er niet veel meer over. Jongeren komen dan ook steeds vaker in de schulden terecht. Bij zo’n 2500 jongeren in Haarlem hopen deze schulden zich op tot echt problematische schulden. Daar wil de gemeente Haarlem wat aan doen.

 

Wat is NewFuture?

De gemeente Haarlem is het project ‘NewFuture’ gestart om jongeren (tot 27 jaar) uit de schulden te helpen. De gemeente koopt je schulden op. Je hoeft dan nog maar aan één partij geld af te betalen en dat scheelt een hoop stress. Jij hebt drie jaar de tijd om deze schuld terug te betalen. Hoeveel geld je dat per maand kost, hangt af van de hoogte van je inkomen. Maar dat is nog niet alles. Je doet ook mee aan een begeleidingstraject van het Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG) of het Leger des Heils en je volgt groepsbijeenkomsten. Ook is er ondersteuning van vrijwilligers van MoneyFit en Bedrijf en Samenleving. Samen gaan we ervoor zorgen dat jij zonder schulden je leven weer op de rit kunt krijgen. Kun jij hulp gebruiken? Neem dan zo snel mogelijk contact op…

Jouw doel = zonder schulden weer naar school of aan het werk te gaan.

Contact opnemen?

Je kunt contact opnemen met NewFuture via:

WhatsApp of bel:
Haarlem en Zandvoort – 06-28538435
Velsen: 06-14013673

E-mail: newfuture@haarlem.nl

Daarna volgt een intake en wordt er gekeken of jij die stap naar een nieuwe toekomst kan maken!

Volg de videoclips van Dos Hermanos, Stad Haarlem, Dream2Work en Triple Threat via social media.

Folders

NewFuture

Meer info & handige links

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal