Kennemerland
"Ik schaamde me eigenlijk, maar ik werd gelijk serieus genomen"
Joris durfde eerst niet voor zijn probleem uit te komen

Stage in Haarlem vanaf september 2024

Een stageplek binnen de vrijwillige jeugdhulp. Onze doelgroep bestaat uit ouders en kinderen van 0 tot en met 23 jaar. De vragen die gezinnen aan ons hebben zijn altijd gerelateerd aan het opgroeien en opvoeden van kinderen. Dat kunnen kleine of enkelvoudige vragen zijn, maar ook ingewikkelde problematiek. Zoals gezinnen met meervoudige en complexe problemen, waarbij er bijvoorbeeld sprake is van hulpvragen op meerdere leefgebieden, complexe echtscheiding of huiselijk geweld.  Daarnaast bieden wij coaching aan jongeren. Je gaat kennis maken met uiteenlopend gezinnen, met diverse achtergronden en verschillende problematieken. Je zal altijd aan een collega gekoppeld zijn binnen een casus, maar kan hier ook, na afstemming en afhankelijk van je voortgang, zelfstandig aan de slag. Hierbij kun je denken aan het voeren van gesprekken met de kinderen of het uitzoeken van invulling bij praktische hulpvragen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin bestaat uit meerdere wijkteams in Haarlem en heeft teams in Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk. We werken samen met scholen, de jeugdgezondheidszorg, het sociaal wijkteam, huisartsen en veel andere organisaties op het gebied van jeugd. Daarnaast vormen we de toegang tot andere jeugdhulporganisaties. Door deze verscheidenheid, kunnen wij jou een diverse en uitdagende stage aanbieden! En wij zijn ook blij met jou, want het CJG maakt op deze wijze kennis met nieuwe ideeën en ontwikkelingen vanuit de opleiding en kan op deze manier een bijdrage leveren aan de opleiding van professionals.

Wij zoeken
Een student die het leven goed op de rit heeft. Werk, school en privé zijn in balans. Natuurlijk krijg je begeleiding van een ervaren coach, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je staat stevig in je schoenen, stage lopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kan intensief zijn en veel los maken. Wij vinden het een meerwaarde als je al (werk)ervaring hebt opgedaan in het begeleiden van gezinnen bij een bijbaan of vrijwilligerswerk. Wij kijken er naar uit om samen te werken.

Jij volgt een voltijdsopleiding Social work of de HBO voltijd pedagogiek en zoekt een stage voor de duur van 10 maanden voor 28 tot 32 uur per week. Beschik je daarnaast over genoeg enthousiasme om bij ons het verschil te maken? Dan pas jij mogelijk perfect in ons team!

Wij bieden
Stagelopen bij CJG Kennemerland betekent werken in een inspirerende werkomgeving waarin ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Je krijgt voor een stage bij het Centrum voor Jeugd en Gezin een stagevergoeding van €400 per maand bij een contract van 32 uur. Bij minder uren is het naar rato. Naast het werken in het team en met je stagebegeleider ontvang je ook begeleiding van de stagecoördinatoren en een gedragswetenschapper. Met de andere stagiaires kom je samen om intervisie te volgen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en workshops.

Maar bovenal: een uitdagende stage binnen een leuk team, waarin jij het verschil kunt maken voor onze cliënten!

Interesse?
Stuur dan je motivatiebrief met cv naar stagebureau@cjgkennemerland.nl.

Wanneer je profiel past binnen ons aanbod, nodigen we je uit voor een gesprek met onze twee stagecoördinatoren. Klikt het aan beide kanten? Dan zoeken we voor jou een team waar je goed tot leren komt. Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met de stagecoördinatoren via stagebureau@cjgkennemerland.nl.

Onze selectieprocedure bestaat uit het volgende:

  • Check of jij past binnen het gevraagde profiel
  • Het invullen van je persoonlijke gegevens
  • Toesturen van een motivatiebrief en CV
  • Motivatiegesprek met stagecoördinator
  • Kennismakingsgesprek met stagebegeleider en stagecoördinator

 

We kijken uit naar jou!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal