Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Zelf opvoeden

Je was helemaal niet van plan om zwanger te raken, maar nu ben je toch in verwachting. Na de eerste schrik begin je nu misschien aan het idee te wennen.

Begeleiding bij het opvoeden

Als je ervoor kiest om je kind geboren te laten worden en zelf op te voeden, hoef je er niet alleen voor te staan bij de opvoeding van je kind. Er zijn diverse instellingen die je kunnen begeleiden. Denk bijvoorbeeld aan het consultatiebureau bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je ook je huisarts, vrienden, buren of ouders om steun vragen.

Ben je nog jong? Kijk dan ook eens op de website Tienermoeders.nl.

Naar de verloskundige

Nu je zwanger bent, is het belangrijk om snel een afspraak te maken bij een verloskundige. De verloskundige begeleidt je gedurende de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd. De verloskundige kan je ook veel informatie geven over het krijgen van een baby.

Praktische informatie

Door je zwangerschap moet je nu ineens van alles gaan regelen. Je hebt bijvoorbeeld allerlei spullen nodig voor de baby. Je hebt vast ook vragen over geldzaken en kinderopvang, of over hoe je zelf naar school kunt blijven gaan of kunt blijven werken. Denk ook alvast eens na over een zwangerschapscursus.

Binnen twee dagen na de geboorte moet je je kind aangeven in de gemeente waar het geboren is. Als je niet getrouwd bent, heeft de vader de mogelijkheid om het kind te erkennen.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal