Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Veilig in bed

Een goede nachtrust, in een veilig bedje, is goed voor de ontwikkeling van je peuter. Daarbij slaap je zelf ook beter als je weet dat je kind veilig ligt.

Kinderbedje

Als je kind uit het kinderledikant is gegroeid (als het ongeveer 2,5 jaar oud is of 90 cm lang), kun je eventueel eerst een peuter- of juniorbed aanschaffen. Je kunt ook direct overstappen naar een groot bed. Een hoogslaper of het bovenste deel van een stapelbed zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Bedhekje

Een bedhekje voorkomt dat jonge kinderen uit bed vallen. Het hekje wordt los onder het matras doorgeschoven en door het gewicht van het kind op zijn plaats gehouden. Deze bedhekjes zijn niet geschikt voor hoogslapers en stapelbedden! Voor hoogslapers en stapelbedden geldt dat er altijd een stevig hekje in de constructie van het bed moet zijn opgenomen.

Wil je geen bedhekje aanschaffen? Zorg dan voor een zachte ondergrond naast het bed, zoals een matras, voor het geval je kind toch uit bed valt.

Bedinrichting

Zodra je kind 2 jaar is geworden, is het gevaar voor wiegendood geweken. Nu mag je kind slapen onder een dekbed en met een kussen, als het dat wil.

Meer informatie over veiligheid in bed kun je vinden op Veiligheid.nl.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal