Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Pukkeltjes baby

Als je baby last heeft van pukkeltjes, zou je je misschien zorgen kunnen maken. Meestal gaat het om baby-acne, wat vaak vanzelf over gaat.

Soorten pukkeltjes

Soms krijgt een baby veel vlekjes en pukkeltjes in de eerste week na de geboorte. De baby heeft maanden in het vruchtwater gelegen en de huid reageert op de veranderde omgeving na de geboorte. Deze huiduitslag is niets om je zorgen over te maken. Het verdwijnt vanzelf binnen vijf dagen.

Een ander soort pukkeltjes ontstaat vaak in de tweede tot vierde week na de geboorte. Deze baby-acne lijkt op jeugdpuistjes bij pubers. Het kan op het hele lichaam voorkomen. Toch zie je meestal op het voorhoofd, de wangen en de kin rode bultjes, puistjes en mee-eters.

Wat kun je doen?

Gebruik niet te vette huidproducten en laat de huid zoveel mogelijk met rust. Maak het gezicht schoon met een beetje warm water en dep het daarna voorzichtig droog. Baby-acne verdwijnt meestal vanzelf binnen een paar weken of maanden. Als dat niet zo is, kun je advies vragen bij de Jeugdgezondheidszorg.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal