Kennemerland
"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"
De vader van Max belde met het Informatie & Adviesteam

Hulp vragen

Omgaan met alle emoties over de beperking, stoornis of ziekte van je kind is een ingewikkeld proces. Het kan helpen om er met anderen over te praten: iemand uit je omgeving of een professional.

Vastlopen in rouwtaken

Soms lukt het niet om bepaalde rouwtaken uit te voeren. Omdat je het verdriet blijft ontkennen bijvoorbeeld. Je bang bent voor je gevoelens van verdriet, boosheid of schuld. Of je ervaart dat je kind en jijzelf niet gelukkig zijn, waardoor het niet lukt om opnieuw van het leven te genieten.

Erover praten

Het kan helpen om erover te praten met mensen die je vertrouwt. Iemand die naar je wil luisteren en hier de tijd voor neemt. Dit kan iemand uit je omgeving zijn, maar ook een professional zoals een maatschappelijk werker of psycholoog kan hierbij ondersteunen.

Hulp vragen voor je kind

Het kan zijn dat het je als ouder lukt om je kind goed te ondersteunen. Maar misschien is je kind niet zo’n prater, of roepen de frustraties en emoties van je kind bij jouzelf teveel verdriet op. Vraag de behandelaars van je kind – bijvoorbeeld de kinderarts, psycholoog of therapeut – tijdig om hulp, als dat nodig lijkt. Ook een vertrouwenspersoon als een goede kennis, de leerkracht of de sportcoach, kan je kind helpen bij het praten over ervaringen en gevoelens.

Goedgekeurde informatie!

Het keurkmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal