Kennemerland

Webinars voor ouders

Vragen over de opvoeding die horen erbij. Je krijgt nu eenmaal geen gebruiksaanwijzing mee bij de geboorte. Ieder kind is uniek en ook iedere ouder heeft zijn of haar eigen manier van opvoeden.

Soms loopt het niet helemaal goed; zit je kind niet lekker in z’n vel, ben je het met je partner niet eens over de opvoeding of voel je je wat onzeker over je eigen opvoedskills. Wat doe je dan? Natuurlijk kun je altijd advies vragen aan familie of vrienden. Zij kennen jou en je kind tenslotte goed. Maar er zijn, naast workshops en trainingen, ook verschillende webinars die je op weg kunnen helpen.

Help je kind de scheiding door

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan aan  voor dit webinar!

In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijden een scheiding en gaat zij in op de volgende onderwerpen:

  • Hoe vertel je het je kinderen?
  • Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf?
  • Welke dingen zijn essentieel om te doen in zo’n proces met kinderen?
  • Hoe zorg je dat jullie kinderen zonder al te veel kleerscheuren door de scheiding heen komen?

Dit is een on demand webinar. Dat betekent dat je dit webinar kunt bekijken waar en wanneer jij maar wilt. Kijk hier om een link te ontvangen van deze webinar.

Van basisschool naar brugger

De overgang van de basisschool naar de middelbare kan een spannende tijd zijn! In deze workshop leggen we aan de hand van de mindsettheorie uit waar jouw ‘brugger’ tegen aan kan lopen en hoe je als ouder kan ondersteunen. Je krijgt informatie over het belang van de juiste mindset en tools om je kind hierbij te helpen en te begeleiden. Het maken van fouten is bijvoorbeeld belangrijk voor je kind om zich verder te ontwikkelen. Ouders gaan aan de slag met het gebruiken van ‘groeitaal’ en het geven van ‘groeicomplimenten’. Voor ouders van kinderen uit groep 8 en de eerste klas van de middelbare school.

Klik hier voor de actuele data.

Omgaan met strijd tussen kinderen

Ben je de ruzies en het geschreeuw tussen je kinderen zat? Heb je er genoeg van om elke dag als scheidsrechter op te treden? Weet je niet meer wat je moet doen om de sfeer in huis gezellig te houden? Tijdens dit webinar krijg je meer inzicht in de dynamiek van de strijd en leer je praktische en direct toepasbare vaardigheden.

Er wordt onder andere aandacht besteedt aan je kinderen conflicten zelf op te lossen, inzicht krijgen in je eigen rol en invloed bij het ontstaan en verloop van spanningen, meningsverschillen en conflicten tussen je kinderen en leren luisteren op een manier dat ieder kind zich begrepen voelt.

Klik hier voor de actuele data.

Help (en hoera), een scherm…

Schermgebruik, welke ouder of opvoeder heeft hier niet mee te maken? Hoewel het soms heel handig kan zijn om kinderen achter een scherm te zetten, kan het ook voor veel strijd en gedoe in huis zorgen. Dit webinar door kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, gaat in op schermgedrag en mediaopvoeding. Hoe slecht zijn die schermen nou eigenlijk? En is er ook iets goeds aan? Er wordt ingegaan op hoe je kinderen van jongs af aan een goeie mediaopvoeding geeft, hoe je om kunt gaan met gezeur en gedoe rond schermen en hoe je dit voorkomt.

Klik hier voor de actuele data.

In gesprek met je puber over drank en drugs

Kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders. Daar zijn we ons met betrekking tot veel zaken al bewust van, maar nog niet altijd over het drinken van alcohol in het bijzijn van kinderen. Ouders en opvoeders hebben meer invloed op hun kinderen dan zij misschien denken.
In dit webinar wordt besproken wat de effecten zijn van alcohol- en drugsgebruik op het puberbrein, hoe je het gesprek aan kunt gaan met je kind over alcohol en drugs en er is mogelijkheid om zelf vragen te stellen.

Klik hier voor de actuele data.

Effectief en verbindend communiceren met kinderen

Misschien herken je de momenten wel dat je het gevoel hebt je kind niet te kunnen bereiken, dat het lijkt alsof je kind niet luistert. Dat kan frustrerend zijn en tot conflicten leiden. In dit webinar zoomen wij in op communiceren met kinderen met als doel om met elkaar te verbinden, de band te versterken en uit conflict te blijven. Verbinden betekent hierin dat kinderen zich gezien en begrepen voelen en dat je als ouders open en helder kunt communiceren over wat jij in de situatie van je kind verwacht. Dat kan in conflictsituaties zijn maar hoeft niet. De vaardigheden die wij bespreken en illustreren zijn toepasselijk op elke situatie met kinderen waarin emoties een rol spelen.

Klik hier voor de actuele data.

Effectief en verbindend communiceren met pubers

Misschien herken je de momenten wel dat je het gevoel hebt jouw puber niet te kunnen bereiken, dat het lijkt alsof je niet echt met elkaar in contact komt. Dat kan frustrerend zijn en tot conflicten leiden.

In dit webinar zoomen wij in op communiceren met pubers met als doel om met elkaar te verbinden, de band te versterken en uit conflict te blijven. Verbinden betekent hierin dat jongeren zich gezien en begrepen voelen en dat je als ouders open en helder kunt communiceren over wat jij in de situatie van jouw puber verwacht. Dat kan in conflictsituaties zijn maar hoeft niet. De vaardigheden die wij bespreken en illustreren zijn toepasselijk op elke situatie met jongeren waarin emoties een rol spelen.

Klik hier voor de actuele data.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal