Kennemerland
"Ik schaamde me eigenlijk, maar ik werd gelijk serieus genomen"
Joris durfde eerst niet voor zijn probleem uit te komen

Stage 2024 - 2025

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kennemerland vervult in opdracht van gemeenten een spilfunctie in de samenwerking met de basisinfrastructuur, het preventieve aanbod voor ouders en jeugd en aanbieders van specialistische jeugdhulp. Onze kerndoelstelling is: laagdrempelig aansluiten bij de leefwereld van ouders en jongeren met (meervoudige of complexe) opvoed- en opgroeivragen.


Jij bent;
Een 3e of 4e  jaars Social Work student die een stage van 10 maanden zoekt voor 24-32 uur per week. Wij hebben een stageplek beschikbaar vanaf september 2024.


Wij bieden
Een stageplek binnen de vrijwillige jeugdhulp. Onze doelgroep bestaat uit ouders en kinderen van 6 tot en met 23 jaar. De vragen die gezinnen aan ons hebben zijn altijd gerelateerd aan het opgroeien en opvoeden van kinderen. Dat kunnen kleine of enkelvoudige vragen zijn, maar ook ingewikkelde ‘multi problem’ problematiek. Daarnaast bieden wij coaching aan jongeren. Je gaat kennis maken met uiteenlopend gezinnen, met diverse achtergronden en verschillende problematieken.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin bestaat uit meerdere wijkteams in Haarlem en heeft teams in Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk en Heemskerk. We werken samen met scholen, de jeugdgezondheidszorg, het sociaal wijkteam, huisartsen en veel andere organisaties op het gebied van jeugd. Daarnaast vormen we de toegang tot andere jeugdhulporganisaties. Door deze verscheidenheid, kunnen wij jou een diverse en uitdagende stage aanbieden!


Wij zoeken
Een student die zijn of haar leven goed op de rit heeft. Werk, school en privé zijn in balans. Natuurlijk krijg je begeleiding van een ervaren coach, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je staat stevig in je schoenen. Stage lopen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kan intensief zijn en veel los maken over je eigen socialisatie. Wij vinden het een meerwaarde als je al (werk)ervaring hebt opgedaan in het begeleiden van gezinnen bij een bijbaan of vrijwilligerswerk. Samen met jou willen we er een leuke en leerzame tijd van maken!


Als je interesse hebt
Ontvangen we graag een motivatiebrief en je cv. Deze kun je sturen naar: sollicitatiesCJG@cjgkennemerland.nl. Wanneer je profiel past binnen ons aanbod, nodigen we je uit voor een gesprek met onze twee stagecoördinatoren. Klikt het aan beide kanten? Dan zoeken we voor jou een team waar je goed tot leren komt.

We kijken uit naar jou!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal