Kennemerland
"Ik schaamde me eigenlijk, maar ik werd gelijk serieus genomen"
Joris durfde eerst niet voor zijn probleem uit te komen

Stage CJG dak- en thuisloze jongerencoach

OP DIT MOMENT ZIJN ONZE STAGES VERVULD. PER FEBRUARI 2025 KOMEN ER WEER NIEUWE PLEKKEN BESCHIKBAAR!


Heb jij zin in een uitdagende en leerzame stage als jongerencoach? Stuur ons dan een berichtje!

Jouw uitdaging:
Als stagiaire binnen de twee teams voor dak- en thuisloze jongeren begeleid je kwetsbare jongeren in de leeftijd tussen de 18 en 23 jaar met meervoudige problematiek. De doelgroep die wij begeleiden heeft altijd een huisvestingsvraag. De doelgroep is weinig zelfredzaam en kampt met psychosociale en/of (ernstige) gedragsproblematiek en/of (dreigende) verslaving. Binnen ons team voeren we het beleid uit dat de gemeentes met elkaar zijn overeengekomen, namelijk: ‘geen enkele jongere onder de 23 mag op straat leven’.

Lijkt het jou interessant om meer te weten van de sociale kaart in de gemeentes Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Beverwijk, Heemskerk en Velsen? Wil jij je graag inzetten voor deze doelgroep waarin je een duidelijk verschil kunt maken? Wil jij jongeren helpen om hun leven weer op de rit te krijgen?  En wil jij als een spin in het web leren omgaan met regie voeren binnen complexe en vooral ook uiteenlopende casuïstiek? Dan ben je bij ons op het juiste adres.

  • In eerste instantie richt je je op het oplossen van praktische problemen op de primaire leefgebieden (inkomen, zorgverzekering, huisvesting, dagbesteding). Daarnaast worden waar nodig aanbieders van gespecialiseerde zorg en hulpverlening geraadpleegd en ingezet.
  • Met de juiste begeleiding ben je in staat om de jongere te leiden naar het beoogde einddoel: het bevorderen en stimuleren van voldoende zelfredzaamheid op de primaire leefdomeinen en het ondersteunen/bevorderen van de ‘eigen kracht’ om de noodzakelijke trajecten van zorg en (specialistische) hulp te volgen en af te ronden.
  • Hierbij investeer je ook in vertrouwen winnen, is er ruimte voor identiteitsontwikkeling en talentontwikkeling van jongeren en niet alleen voor de aanpak van hun problemen.
  • Als stagiaire jongerencoach met het speerpunt dak- en thuisloze jongeren draag je bij aan het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren.


Wie zoeken wij?
Wij zoeken een derdejaarsstudent die het leuk vindt om met jongeren te werken en die deze passie met ons deelt. Daarnaast vraagt het werk om iemand die praktisch en doelgericht is ingesteld en die niet snel iets uit de weg gaat. Het is fijn als je een initiatief durft te nemen en een vlotte babbel hebt. Maar bovenal is het belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat en je mannetje kunt staan. Uiteraard waarderen we enthousiasme, een open houding en iemand die ook kritisch naar ons en onze werkzaamheden durft te kijken.

Wat bieden wij:
Een stage binnen het dak- en thuisloze jongeren team van CJG is een unieke ervaring. Je zult namelijk meelopen in het team dak- en thuisloze jongeren zowel in regio Haarlem als IJmond. In deze stage zal je verschillende soorten problematiek tegenkomen die per regio kunnen verschillen in de aanpak.
Je zult twee stagebegeleiders hebben, in elk team één. Daarnaast zal je worden begeleid door stagecoördinatoren en een gedragswetenschapper. Je zult samen met andere stagiaires een intervisiegroep vormen zodat jullie ook van elkaar kunnen leren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te doen aan trainingen en workshops. Al deze begeleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zullen bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling als professional en maken dit een uitdagende en zeer leerzame stage. Je krijgt voor een stage bij het Centrum voor Jeugd en gezin een stagevergoeding van €400,- per maand bij een contract van 32 uur. Wanneer je minder uren meeloopt, wordt dit berekent naar rato.

Heb je interesse?
OP DIT MOMENT ZIJN ONZE STAGES VERVULD. IN FEBRUARI 2025 KOMEN ER WEER NIEUWE PLEKKEN BESCHIKBAAR!

Wanneer je profiel past binnen ons aanbod, nodigen we je uit voor een gesprek met onze twee stagecoördinatoren. Klikt het aan beide kanten? Dan zoeken we voor jou een team waar je goed tot leren komt. Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met de stagecoördinatoren via stagebureau@cjgkennemerland.nl.

Onze selectieprocedure bestaat uit het volgende:

  • Check of jij past binnen het gevraagde profiel
  • Het invullen van je persoonlijke gegevens
  • Toesturen van een motivatiebrief en CV
  • Motivatiegesprek met stagecoördinator
  • Kennismakingsgesprek met stagebegeleider en stagecoördinator

 

We kijken uit naar jou!

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring met onze website hebt. Lees meer

Informatie & Advies

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande e-mail adressen:

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via onderstaande telefoonnummers:

IJmond
Haarlem & Zandvoort
Bloemendaal