"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"

De vader van Max belde met het Informatie- & Adviesteam

Medewerker Informatie- & Adviesteam (32 uur)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kennemerland vervult in opdracht van gemeenten een spilfunctie in de samenwerking met de basisinfrastructuur, het preventieve aanbod voor ouders en jeugd en aanbieders van specialistische jeugdhulp. Onze kerndoelstelling is: laagdrempelig aansluiten bij de leefwereld van ouders en jongeren met (meervoudige of complexe) opvoed- en opgroeivragen.

Opvoeden en opgroeien, het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Ons Informatie- & Adviesteam is er voor allerlei soorten vragen zowel voor kinderen, jongeren, ouders, opvoeders als professionals.


Op dit ogenblik hebbben wij binnen het Informatie- & Adviesteam een voor: 

Medewerker Informatie en Advies voor 32 uur per week

 

Indien je tijdelijk werk zoekt voor een paar maanden - dan kunnen wij je inzetten voor vervanging vanwege zwangerschapsverlof van één van onze collega's vanaf half oktober!


De functie
Het Informatie- & Adviesteam vormt de toegang van het CJG. Je bent het eerste aanspreekpunt voor telefonische en digitale vragen van m.n. jeugdigen, ouders/opvoeders, professionals en gemeenten. Je denkt mee en stelt vragen, zodat je uitkomt bij de kern van het probleem. Daarnaast beoordeel je de signalen van een situatie en maak je de afweging wat de meest passende vervolgstap is. Ouders beslissen zelf welk advies ze aannemen. Je schrijft toekenningen, PGB of ZIN, en draagt zorg voor de registratie in het daarvoor bestemde cliëntsysteem. Je werkt als team nauw samen met een van onze gedragswetenschappers.

Kenmerkend voor deze functie is dat je voornamelijk telefonische diensten draait, afwisselend vanuit onze locaties Leidseplein in Haarlem en Kleermakerstraat in Velserbroek. Zonodig bezoek je de ouders thuis. Om je een indruk te geven een greep uit de varieteit aan vragen die gesteld kunnen worden. Ouders hebben vragen over ‘wat doe ik als mijn kind de hele dag met zijn mobieltje op zijn kamer zit? Hoe worden mijn ex-partner en ik het eens over de opvoeding? Hoe kan ik een persoonsgebonden budget aanvragen? Is een gezinscoach iets voor mij en mijn gezin?’

Niet alleen ouders hebben vragen, maar natuurlijk ook kinderen en jongeren zelf. Bijvoorbeeld wanneer zij zich eenzaam voelen, niet langer naar school willen of zelfs geen dak boven hun hoofd hebben. Wanneer wij niet direct een antwoord hebben op een vraag, dan gaan wij samen op zoek naar iemand die dit wel kan geven. Het Informatie- & Adviesteam speelt zowel inhoudelijk als op organisatorisch niveau pro-actief in op ontwikkelingen rondom het CJG.


Het profiel
Als medewerker Informatie & Advies fungeer je als centraal aanspreekpunt voor zowel interne als externe contacten. Je benadert vragen en situaties vanuit de cliënt. Je schakelt in telefonische gesprekken gemakkelijk vanuit de inhoud van de vraag naar een onderliggend aspect.  Je kunt goed samenwerken, denkt analytisch en hebt een brede blik. Naast een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zijn stressbestendigheid en een proactieve houding belangrijke kwaliteiten. 


Wij vragen

  • Relevante HBO-diploma (mwd, sph, pedagogiek, social work) en SKJ geregistreerd
  • Kennis van de sociale kaart Kennemerland en inzicht in het hulpverleningsaanbod
  • Ervaring op het gebied van de toegang tot de jeugdhulp
  • Relevante werkervaring in de jeugdhulp

Wij bieden
Een interessante en verantwoordelijke functie binnen een ambitieuze organisatie. Wij werken vanuit de visie met zelfstandige teams, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg, salarisschaal schaal 9.


Meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met:
  • Informatie- & Adviesteam, telefoonnummer 088-9958484
  • Nora Barnhoorn, manager CJG Haarlem, telefoonnummer 06-57313713.

Meer weten over de ontwikkelingen in onze organisatie? Kijk eens op ons jaarverslag.

Interesse?

Graag ontvangen we je motivatiebrief en CV vóór 16 september 2019. Wil je reageren, klik dan op onderstaande knop. Je komt op een pagina van ViVa! Zorgroep. 

 

Vacatures

Er zijn op dit moment geen vacatures.