"Het was maar een kleine vraag, maar ze namen echt de tijd voor me"

De vader van Max belde met het Informatie- & Adviesteam

CJG-coach (32 - 36 uur) in Heemskerk en Haarlem

Opvoeden en opgroeien, het is zo gewoon en ook zo ingewikkeld. Iedereen heeft er wel eens vragen over. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kennemerland is er voor allerlei soorten vragen voor zowel kinderen, jongeren, ouders opvoeders als professionals.

Heb je zin in een nieuwe, andere baan binnen de jeugdzorg? Wij zijn op zoek naar een CJG-coach voor ons team in Heemskerk (32-36 uur).

Ben je op zoek naar een tijdelijke, interim baan? Dan gaan we graag met je in gesprek voor zwangerschaps- en ouderschapsverlofvervanging (van augustus 2020 tot mei 2021) voor onze teams in Haarlem.

Je uitdaging
Je bent dé verbindende factor tussen de gezinnen met hun persoonlijke netwerk, de basisinfrastructuur, en de specialistische jeugdhulp. Daarbij richt je je op versterking van de samenwerking met de betrokken samenwerkingspartners zoals sociale wijkteams, scholen en huisartsen.

De functie
Als CJG-coach ga je naar de gezinnen. Je gaat erop uit, waar en wanneer het nodig is. Je ondersteunt gezinnen met opvoed- en opgroeiproblemen. Je staat naast het gezin en je stemt de aanpak af met de ouders en het kind. Je hebt tools in handen om ouders, opvoeders, kinderen en jongeren zelf hulp te bieden, hun netwerk te betrekken of te versterken en waar nodig rechtstreeks gespecialiseerde zorg te raadplegen of in te zetten. Met de juiste begeleiding geef je vorm aan een systeemgerichte (persoons- en gezinsgerichte) aanpak. Ook is er ruimte voor identiteitsontwikkeling en talentontwikkeling van jongeren en niet alleen voor de aanpak van hun problemen.

Wij vragen 
Je bent een gedreven professional, ondernemend en resultaat- en oplossingsgericht en je kunt buiten de reguliere kaders denken. Je hebt ervaring in het ambulant en intercultureel werken. Je hebt een brede blik en je denkt analytisch. Je bent een netwerker pur sang. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van maatschappelijk werk, pedagogiek of SPH en je bent geregistreerd in het beroepsregister SKJ.

Wij bieden 
Een functie in ontwikkeling binnen een werkveld dat in beweging is, dit binnen een jonge organisatie met korte lijnen tussen management, werkbegeleiding en collega CJG-coaches. We werken in zelfstandige teams met veel ruimte voor de professional. Wij bieden intervisie en diverse (interne) trainingen. Arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Jeugdzorg. Het salaris bedraagt tussen € 2.832,96 en € 4.255,95 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 10).

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie en/of procedure kun je contact opnemen via onze managementassistente tel. 088-995 9612 en vragen naar Harm de Jonge, manager CJG of vraag naar een van onze collega CJG-coaches.

Interesse?
Wil je reageren, doe dit via de knop ‘solliciteren’. Je komt op een pagina van ViVa! Zorgroep. Graag ontvangen wij een cv met een korte motivatiebrief, uiterlijk voor 12 augustus 2020.